MIN VERSJON AV MORS KJØTTKAKER

  • 21.11.2016, 12:00

Hvem har vel ikke et forhold til mors kjøttkaker? Nå er jeg mor selv og håper at min datter en dag skal tenke tilbake på den tradisjonelle husmannskost retten og tenke at mamma sine er best 

Jeg har brukt mange forskjellige oppskrifter oppigjennom, prøvd og feilet, men nå har jeg landet på en oppskrift som jeg liker veldig godt og jeg får gode tilbakemeldinger på

 
Oppskrift:
♦ 2 pk karbonadedeig
♦ 4 egg
♦ 1 ts malt muskattnøtt
♦ en skvett melk ved behov
♦ salt og pepper
 
Kjør sammen alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin. Deigen på ikke kjøres forlenge, bare blandes, for da blir kjøttkakene veldig kompakte. Det er grunnet lite fett i karbonadedeigen. 
Lag en prøvekake for å sjekke om du trenger mer krydder.
Brunes i stekepanne og kokes ferdig i sausen.
 
For å få mest mulig smak i sausen, koker jeg ut stekepannen. Når alle kakene er ferdig stekt, har du 50 g smør i stekepannen og bruner dette før du har i ca 50 g mel. Spe med vann og gi et lett oppkok.
 
Sil sausen over i en kjele for å unngå klumper.


Ha i sukker kulør til ønsket farge og kok opp sausen til melsmaken er borte og ha i salt og pepper. La kjøttkakene trekke i sausen til de er gjennomkokt. Server med kokte poteter og grønnsaker








Håper det smaker 
 
#kjøttkaker #morskjøttkaker #hjemmelaget #middagstips #middag #mat #matblogg #oppskrift #poteter #grønnsaker #mattilinspirasjon #inspirasjon #familiemiddag #hverdagsmat #husmannskost 

1 Kommentar

Victoria Larsen

21.11.2016 kl. 13:07
Åh, ser jo kjempe gode ut! :-D Det er så godt med skikkelig middag!

Skriv en ny kommentar

Om meg

cathrineskjokken

Jeg elsker mat! Håper du vil følge meg på veien og lar deg inspirere av det jeg lager. #mattilinspirasjon

Søk i bloggen

Kategorier



Arkiv




Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits